zondag 28 augustus 2016

Sinaasappel Jelly en Chocolade Keekjes

 

Nodig:
2 pakjes sinaasappel jelly van dr. Oetker
1 kleine sinaasappel, alleen de rasp

Voor het keekje:
Ongezouten zachte boter om je (ondiepe) muffin tray in te vetten
1 ei (L)
25 gr fijne kristal suiker
25 gr zelfrijzend bakmeel

Voor de bovenkant:
180 gr Chocolade. Liever niet de hele donkere

1. Kijk op de verpakking hoe je de jelly moet maken. Voeg hierbij de sinaasappel rasp.Vul 1 cm ongeveer hoog , een vierkante cakevorm van ongeveer 30x20 met de jelly. Zet in de ijskast voor 1 á 2 uur totdat de jelly stevig is.

2. Zet je oven op 180C. En wrijf je muffintray in met boter.

3. Mix de suiker met het ei. 4-5 minuutjes met je handmixer, net zolang totdat het beslagje bijna wit is en vrij romig. Vouw nu voorzichtig het meel er door. Verdeel het beslagje over elk bakje van je muffintray met een kleine soeplepel of dessertlepel. Bak het geheel af in 7-9minuten (ken je oven). Laat ze in je tray zo'n 5 minuten afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en zet ze op je cakerooster.



4. Smelt je chocolade, au bain Marie. Haal de kom chocolade van de pan en laat het ietsje hard worden. Draai je jelly op de kop op een stuk bakpapier en druk er 12 kleine rondjes uit met een 4,5 cm ongeveer koekjessteker die precies op een keekje passen.



5. Lepel de chocolade over de jelly rondjes. Probeer met de tanden van een vork een klein imprintje te maken om een kruispatroontje te maken. Als de chocolade te stevig wordt verwarm het dan nog even. Zet de keekjes weg om hard te worden.


                                              "Bak Ze"!

Dit is een recept van een beroemd Engels Bakprogramma. Helaas zijn mijn keekjes geen beauties maar wel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...