zondag 25 september 2016

Conny's Brood uit de Kitchencourtlane Bakery



Er gaat niets boven een brood zelf te bakken !


Een makkelijk recept voor 2 broden:

Nodig:
500 ml lauwwarm water
1 zakje á 7 gram gist (levure)
1/2 eetlepel suiker

55 gr gesmolten boter
1 eetlepel zout
55 gr suiker
125 ml koffiemelk

ongeveer 800-850 gr Pizzabloem. Dit is dubbel O, dus sterke witte bloem. Je kunt ook patent bloem of volkoren gebruiken.
Maar ik vind OO het beste.

1/2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter om op de broden te smeren als ze uit de oven komen.

Evt. Optioneel 110 gr gehakte walnootjes

1. Doe het gist en de suiker in een kleine kom.  Giet hier het warme water over. (Niet te heet, anders gaat de gist dood). Zet het 15-20 minuten weg totdat het schuimig en bubbelig is.

2. Combineer de gesmolten boter, suiker, koffiemelk, en zout in een grote mengkom. Als het gistmengsel klaar is doe het er dan bij. Mix goed om.

3. Als je een staande mixer hebt gebruik dan de deeghaken, maar ik vind het fijner om met de hand te doen, ik "voel" dan hoe het deeg zich ontwikkeld. Doe de helft van de bloem bij het gist beslag en doe er langzaam meer bij als het deeg nog aan je handen blijft plakken. Blijf kneden totdat het deeg niet meer aan je handen plakt. Kneed nog even lekker door.

4. Doe wat olijfolie (ietsiepietsie) in een schone kom. Pak je deegbal er leg hem in de kom. Wrijf er wat olijfolie over heen of rol de bal om in de kom. Doe er een schone theedoek overheen en zet 1 1/2 uur weg. Maakt niet uit als het wat langer is. Beboter je brood cq cakevormen.

5. Kneed het deeg 5 minuten. Snij het deeg in 2 stukken en rol ze tot rechthoeken uit met je deegrol. Rol de rechthoeken op en leg het met de naad naar beneden in je brood cq cakevormen. Laat ze nu weer rijzen. Zo'n 60 -70 minuten.



6. Verwarm je oven op 190C. Bak de broden in ongeveer 25 minuten af. Kwast er wat boter overheen en zet ze op je cakerooster om af te koelen.



7. Voor een notenbrood kun je er ook nootjes (maakt niet uit welke) in doen. Strooi de gehakte nootjes over de uitgerolde rechthoek en rol dan naar je toe voor je het in je broodvorm doet. Niet te veel, want dan kan het brood niet goed rijzen.




                                       "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...